BKV-s útvonaltervező a Google Maps felületén

Már közel egy hete, hogy a Google térképének, a Google Maps felületének segítségével is lehet úgy útvonalat tervezni, hogy a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) járműveit is fel lehet használni, ha szeretne A pontból B-be eljutni.

“Nem költöttek közpénzt a Google Térképbe beépülő útvonaltervező létrehozására – jelentette be Vitézy Dávid, a BKK vezetője. A fejlesztések nagy részét a Google végezte el. Az adatbázis kitisztítását, a benne található több ezer hiba kijavítását a BKV szerződött informatikai partnere végezte el az éves fejlesztési keret terhére.” – Forrás: [ORIGO]

Használatának lépései:

1. Nyissa meg a Google Maps-et!

Google Maps

2. A fenti képen látható “A)” ponttal jelölt helyen kattintson az Útvonaltervezéshez!

3. A “B)” ponttal jelölt helyen nyomja meg a busz ikont! Ezután a kiindulási és célállomás alatt megjelenik egy rész, ahol az indulás idejét is be tudja állítani!

4. A “C)” ponttal jelölt két mezőben adja meg a kiindulási és célhelyet!

5. Nyomja meg az “Útvonaltervezés” nevű kék gombot! A rendszer olyan módon helyezi sorba a lehetséges útvonalakat, hogy az indulási időtől számítva Ön a legkorábban érjen célba! Tehát nem az indulás időpontja szerint, hanem a célbaérkezés szerint! Könnyen kezelhető, praktikus kis alkalmazás, de nem szabad elfelejteni, hogy egy programról van szó, így hibázik is néha! Főleg az éjszakai órákban tud nagyon pontatlan lenni!

Az útvonal

Az csak hab a tortán, hogy a BKV-nak van ugyan egy saját útvonaltervezője, de a felületének kezelése meg sem közelíti a Google Maps egyszerűségét. Illetve nem is azt reklámozza a villamosok oldalán! 🙂

Ma fotóztam a Nyugatinál:

Google Maps BKV-s útvonaltervező a villamos oldalán!
Google Maps BKV-s útvonaltervező a villamos oldalán!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!