Google +1 gomb

A Google a korábbi sikertelen törekvései (Orkut, Wave, Buzz)  után ismét megcélozza a közösségi média piacát, most éppen az ún. +1 gomb bevezetésével. Elsőre jobbnak tűnik a kezdeményezés, mint a feljebb felsoroltak voltak.

Mi is a lényege a +1 gombnak?

A Facebook Like gombhoz hasonlóan be lehet építeni a weboldalakba, és a látogatók rányomhatnak a +1 gombra (így néz ki: ). A gomb mellett látni lehet, hogy már mennyien “pluszegyezték” az adott weboldalt.

Beillesztés a weboldalba

Nagyon könnyű dolga van annak, aki +1 gombot szeretne a weboldalára. Meg kell látogatni a http://www.google.com/webmasters/+1/button/index.html (megszűnt) weboldalt, majd a méretek beállítása után a megjelenő kódokat el kell helyezni a weboldal forráskódjában.

A +1 gombot nem csak a weboldalakba lehet majd beilleszteni, hanem a Google is fokozatosan beteszi a találati listájába a weboldalak címe mellé. Ezáltal is válik igazán közösségivé majd a “pluszegyezés”, hiszen majd a Gmail és GTalk ismerősök majd láthatják, hogy mit “pluszegyeztünk”, így ez egyfajta ajánlással érhet majd fel. Elméletileg minimálisan a leadott “pluszegyek” száma is befolyásolni fogja a találati lista sorrendjét.

+1 gomb a találati listán

Egy rövid videó a Google +1 gombról:

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!