Megszűnik a .hu 2 hetes várólistája

Idézet a nic.hu hírleveléből:

A domain az igény benyújtását követő műszaki és adminisztrátori ellenőrzést követően “Feltételes használatba adásra” kerül, azaz az igénylő műszakilag használni kezdheti (de még nem lesz “Bejegyzett”). Ezzel egyidejűleg a domain megjelenik a nyilvános kihirdetési listán. Amennyiben a domain delegálási szándékával szemben 8 napon belül senki nem lép fel, akkor jogilag is “Delegált” státuszba kerül.

A Nyilvántartónak változatlanul megmarad az a joga, hogy amennyiben az igény a Domainregisztrációs Szabályzattal ellentétes, úgy azt ne teljesítse. Ebben az esetben a Nyilvántartó döntésével szemben a TT-hez lehet fordulni. A műszakilag hibátlan igényt a Nyilvántartó véleményezi: hiánypótlásra küldi, elutasítja vagy jóváhagyja.

Ha az adminisztrátor jóváhagyja az igényt akkor a domain nem megy Bejegyzett állapotba (mint most), hanem ún. Feltételes használatba adásba kerül. Ebben az állapotban benne van a zónában, műszakilag használható, de jogilag még nem az igénylőjé. A feltételes használatba adást – a jelenlegi várólistához hasonlóan – a Nyilvántartó egy listán közzé teszi azzal, hogy az igénnyel szemben 8 napon belül terjeszthető elő panasz. Ha panasz nem érkezik, akkor a domain delegált (Bejegyzett) státuszba kerül, ezt követően már csak Regisztrációs Döntnök előtt, vagy bírói úton lehet vitatni.

A jelenlegi prioritásos illetve nem prioritásos igények közötti megkülönböztetés megszűnik. Ez azt is jelenti, hogy a “first come first served” elve érvényesül minden igényre. Ugyanarra a névre mindig csak egy igény lehet nyilvántartásba véve (nem lesz “sorbanállás”).

Az új szabályok 2011. június 1-től hatályosak.

Forrás: link

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!