Street View – hamarosan Budapest is elérhető lesz

A Street View segítségével már sok várost felfedezhetünk a Google Maps segítségével, otthonról, a számítógépünkről. Ennek az alkalmazásnak a segítségével a fotelből lehet idegen városok utcáin járkálni. Hogyan?A Google Maps szolgáltatást használva megjelenik egy kis sárga ember embléma a térkép bal felső sarkában azokon a helyeken, ahol a Street View már elérhető. Használatáról itt egy videó:

Ez hogyan lehetséges? A Google sok-sok autóval járja a nagyvárosokat, és minden utcát lefotóznak a gépjárművük tetején található több fényképezőgépük segítségével, amit utólag egy speciális programmal összeszerkesztenek panorámaképekké.

Hamarosan (pár hónapon belül) Budapest is felkerül az online térképre. Hétfőn nálunk us megkezdték a fotózást Google Opeljei.

Egy Google autó (a kép forrása az index.hu):

És az állvány a tetején (a kép forrása az index.hu):

Az index.hu értesülése szerint az az  “Opel Astra kinyitott kameraállvánnyal 3,1 méter magas, viszont ha lehajtják a szerkezetet, akkor csak 2,3.

Érdekes adalék, míg az Indafotó pályázatot hirdetett, Google-autó fotózásban [ugyanis az útvonala titkos, csak szerencsés esetben lehet találkozni vele], addig Jóri András adatvédelmi biztos szerint adatvédelmi és nemzetbiztonsági szempontból is aggályos lehet a város és az itt élők lefotózása.

Érdekesség: Nézze meg az eiffel tornyot a Street View segítségével! Kattintson ide!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!