SearchWiki: mostantól magyarul is

Az Insight AdWords Magyarország blogján jelent meg az alábbi cikk, amely leírja, hogy mire is jó a SearchWiki.Azok az internetezők, akik a Google-fiókba bejelentkezve keresnek az oldalunkon, mostantól a magyar nyelvű felületen is találkozhatnak a SearchWiki-funkcióval. Ezzel az új kiegészítéssel a bejelentkezett felhasználók a következőképpen módosíthatják a találati oldalt:

  • legfelülre hozhatnak vagy törölhetnek találatokat,
  • új oldalakat vehetnek fel az adott keresés találati listájára,
  • megjegyzést fűzhetnek a találatokhoz.
A módosítások a felhasználó Google-fiókjában tárolódnak, és csak az adott felhasználónál jelennek meg, vagyis a többi internetező keresési eredményeire nincsenek hatással. A találatokhoz fűzött megjegyzések viszont publikusak.

A SearchWiki hatása a szponzorált linkekre

A SearchWiki módosításai semmilyen módon nem befolyásolják szponzorált linkek megjelenését, a hirdetések ezután is változatlan formában jeleníthetők meg a hagyományos eredmények mellett vagy azok felett. Ugyanakkor a találati oldalak minőségének változása hatással lehet a szponzorált linkek teljesítményére. Ha például egy felhasználó egy bizonyos keresésre a neki megfelelő találatokat helyezi a találati lista elejére, akkor a kiemelt pozícióban lévő hirdetésekre történő kattintás valószínűsége változhat. Fontos hangsúlyozni, hogy egy adott felhasználónak a SearchWiki-változtatásai nem módosítják a többi felhasználó találati listáját.

A SearchWiki és az organikus találatok

A SearchWiki segítségével felhasználóink még jobban személyre szabhatják találati oldalainkat kedvenc, leggyakrabban használt találataik előre helyezésével, újak hozzáadásával, illetve nem használt, esetleg zavaró találatok eltávolításával. Fontos kiemelni azonban, hogy egy adott felhasználó SearchWiki-változtatásai nem módosítják a többi felhasználó találati listáját.

A találati oldal legalján mostantól látható új linkek segítségével új találatot adhatunk hozzá az adott kereséshez, megtekinthetjük saját megjegyzéseinket, illetve megnézhetjük, hogy az adott keresésre az egyes találatok milyen megjegyzéseket, előléptetéseket és eltávolításokat kaptak más felhasználóktól. Ezeket a megjegyzéseket és adatokat az adott webhelyek tulajdonosai nem módosíthatják, nem rejthetik el, kizárólag az azokat létrehozó felhasználók módosíthatják vagy vonhatják vissza.

A SearchWiki nem értesíti a webhely tulajdonosokat az oldalaikat érintő egyéni módosításokról, továbbá RSS-csatorna sem áll rendelkezésre az egyes keresésekkel vagy találatokkal kapcsolatos SearchWiki aktivitásról.

A kifogásolható megjegyzések eltávolítása természetesen kérhető, ez a megjegyzés melletti, a “Hasznos volt?” kérdésre válaszoló “Nem” szóra kattintva, majd ott kifogásolható tartalomként megjelölve tehető meg. Ezt nemcsak az adott webhely tulajdonosa, hanem bármely bejelentkezett felhasználónk megteheti.

Források:

Adwords blog és Google Webmester Súgó Csoport

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!