Egy óra a Földért – csatlakozzon Ön is!

“A Föld órája (Earth Hour) nevű kezdeményezést először 2007-ben tartották meg az ausztráliai Sydney-ben. 2007. március 31-én több mint kétmillió sydney-i lakos, cég és maga a város is kikapcsolta a nélkülözhető fényeket egyórás időtartamra. Az esemény a vártnál is nagyobb eredményt hozott: a Sydney energiaellátását szolgáltató EnergyAustralia cég 10,2%-os fogyasztáscsökkenést mért. A becslések szerint az akcióval mintegy 5%-al csökkent a légkört szennyező anyagok kibocsátása, bár a fő cél a figyelemfelkeltés volt.” – írta tegnap az Origo.

Idén, a tavalyihoz hasonlóan ismét csatlakozik Budapest is az akcióhoz. De nem csak a városok, hanem a kisebb-nagyobb cégek is lekapcsolják/csökkentik áramfogyasztásukat egy óra időtartamra. Az [Origo] és az Iwiw címlapja este 20:30-kor elsötétül egy órára.

Tudósok szerint többet fogyaszt a számítógép monitora, ha fehér hátterű oldalakat néz a felhasználó. Ilyen a Google is. Állítólag rengeteg energiát lehetne megtakarítani, ha fekete lenne a háttérszíne.

Idén az olcsoweboldal.hu is csatlakozik a kezdeményezéshez, és mivel este már elfoglaltságom lesz, ezért már most látható a változás, minden, a https://olcsoweboldal.hu/oldalterkep/ aloldalon bejegyzett írás háttere (az összes blogbejegyzésé) szürke háttérrel látható, és nem csak egy óráig, hanem minimum a következő bejegyzés megszületéséig.

Ön is oltsa le a villanyt egy órára este fél kilenckor! És ha lehetősége van, csökkentse egy (vagy több) órára a weboldala fényerejét.

Ajánlom figyelmébe a fent linkelt [origo] cikket.

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!