Kábítószertermesztőket buktatott le a Google Earth

Svájci rendőrök a műholdas alkalmazást böngészve véletlenül bukkantak rá a közel 8 ezer négyzetméter alapterületű vadkender-ültetvényre.

A fogás kiválónak bizonyult: amellett, hogy sikerült 16 személyt rács mögé juttatniuk, a rendőrök az évi közel 2 milliárd forintnak megfelelő forgalmat lebonyolító bűnbandát is felszámolták, és végül több mint 1 tonna vadkendert foglaltak le. „Véletlen felfedezés” – kommentálta az eseményeket a zürichi rendőrség kábítószer-ellenes csoportjának vezetője.

Nem csupán a hatóságok körében egyre népszerűbb a Google Earth: a tavalyi mumbai terrortámadások elkövetői is ezt a szoftvert használták akciók megtervezéséhez:

Az indiai hatóságok közleménye szerint a múlt heti mumbai terrortámadás elkövetői nagy valószínűség szerint a Google Earthöt is használták a merényletsorozat előkészítéséhez. Az információra a nyomozati anyagok összesítése és az egyetlen életben maradt terrorista kihallgatása során derült fény. A rendőrség szerint az elkövetők műholdas telefonnal tartották egymással a kapcsolatot és GPS segítségével navigálták magukat célpontjaik felé.

Forrás:
https://itcafe.hu/hir/kabitoszer_ultetveny_felfedez_muhold.html
https://itcafe.hu/hir/google_earth_terroristak_terrortamadas_mumbai.html

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!