Google History – keresési előzmények – már gyilkossági ügyben is használták bizonyítékként

Önnel is előfordult már, hogy keresett a Google-ben valamit, és a megfelelő eredményt nem mentette el? Utána gondolkozott, és próbálkozott, hogy mit is írt be?

A Google History, ha be van jelentkezve a Google fiókjába, és közben a böngésző másik ablakában, vagy fülén Google-t használ kereséshez, akkor elmenti a keresési előzményeket, és ezt utólag meg is tudja nézni, látja, hogy mikor milyen kulcsszavakra és kifejezésekre keresett rá, és melyik találatokra ment tovább a keresőből.

A szolgáltatás itt érhető el: http://www.google.com/history

A Google logjai által tárolt információt már gyilkossági ügyben is használták bizonyítékként. Egy férfi, néhány hónappal a felesége megölése előtt többször is rákeresett olyan szavakra, hogy trauma, fegyverlövés, jobb mellkas, (trauma, gunshot, right chest) Florida & divorce (válás) és letöltötte a Guns n’ rosestól a Used to love her számot, amit nem sokkal a felesége halála után törölt is. (A dalszöveg nyersfordítása: valaha szerettem őt, de meg kellett ölnöm, hat láb mélyre kellett tennem…)

A cikk itt olvasható eredetiben, angolul: searchengineland.com/google-logs-help-convict-husband-accused-of-murdering-wife-16323

A cikkre az ehetovirag.kisvirag.net oldal tulajdonosa hívta fel a figyelmemet.

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!