Wunderlist, a tökéletes naptár és listakezelő alkalmazás

Már írtam korábban arról, hogy számomra kiemelten fontos a hatékony időgazdálkodás, ezért is használok „saját fejlesztésű”, saját igényeimnek megfelelő heti tervezőt.

A listákban rejlő erő

Munkám és életem során számtalan listát használok: feladatok, teendők, visszatérő feladatok lépései, checklisták, bevásárlólista, jelszavak, hasznos linkek, bővítmények, cikk-ötletek, fontos dolgok, „választ várok” lista, heti feladatok, stb.

Listák legnagyobb előnye, hogy az előbb felsorolt dolgokat nem kell észben tartanom, mert minden le van írva a megfelelő listára, a megfelelő helyre, ezáltal az agyam felszabadul az ún. kognitív teher alól, ezáltal ténylegesen kreatív és produktív tudok lenni, arról nem is beszélve, hogy a szabadidőm nem arról szól, hogy azon „kattogok”, hogy mit felejtettem el, mit kell a következő munkanapon csinálnom. Miért nem? Mert minden le van írva, így azzal a nyugodt tudattal tudok kikapcsolódni és/vagy az előttem álló feladatra koncentrálni, hogy minden mást kizárhatok az agyamból, mert tudom, hogy minden „szembe fog jönni velem” a megfelelő listámon, a megfelelő időben.

Evernote helyett: Wunderlist

Eddig Evernote-ot használtam a telefonomon, de valahogy nem esett kézre a használata, illetve sokszor le is fagyott, nem működött megfelelően. Éppen azon gondolkoztam, hogy mivel lehetne kiváltani, amikor szembe jött egy interjú az ORIGO-n, Halácsy Péterrel, a Prezi alapítójával.

Frissítés, 2020. május:
Megszűnt a Wunderlist, helyette a Microsoft To Do-t ajánlom!

Szóval vissza Halácsy Péterhez: Feltettek neki 2 kérdést:

Hogyan követed a feladataidat?
– Jelenleg a Wunderlistet használom.
Milyen applikációk és szoftverek nélkül nem tudsz élni?

A válaszában benne volt a „varázsszó”: Wunderlist.

Több sem kellett, október 14-én letöltöttem a Wunderlist-et, Trellót, és még néhány hasonló alkalmazást. A Wunderlistnél azt éreztem, hogy megtaláltam amit keresek. Teljesen az én igényeimnek megfelelő, teljesen az én logikám, és elvásáraim szerint épül fel. A telepítést követő 2-3. napon már töröltem is az Evernote alkalmazást a telefonomról.

wunderlist-kepMit tud a Wunderlist? Mi teszi nagyszerűvé a Wunderlist alkalmazást?

  • Listákat tud kezelni.
  • Egy lista bármennyi elemből (feladatból) állhat. Egy feladatot is részfeladatokra lehet bontani.
  • A listák egyes elemeihez alpontokat lehet rendelni, illetve fájlokat lehet csatolni.
  • Minden feladathoz lehet határidőt rendelni, illetve értesítést kérni. A Wunderlist tud hanggal a böngészőben, hanggal a telefonon, és e-mailben is értesíteni egy-egy feladat aktuálissá válásáról.
  • Van napi és heti feladatok nézete: ezek alatt az összes lista összes határidővel megjelölt eleme jelenik meg időrendben.
  • Visszatérő feladatok kezelése. Ez az egyik legnagyobb előnye. Legalábbis nekem. Jelen pillanatban 109 visszatérő feladatom van, amelyek észben tartása (miért tartanám észben, amikor ki is írhatom egy listába?) más tényleg hasznos feladattól venné el az agykapacitásomat, csökkentené a kreativitásomat. Pl.: Minden hétfőn be kell lépni a netbankba? Havonta utalni kell a NAV-nak? Évente be kell fizetni a tárhely díját? Egyszer kell az ismétlődő feladatokat egy-egy lista-elemként felvinni, beállítani melléjük egy gyakoriságot, és a többit elintézi a Wunderlist. Szólni fog, amikor ismét aktuális lesz egy-egy feladat. A heti nézetben pedig előre láthatjuk a közelgő – visszatérő – feladatokat (is).
  • Van csillagozási lehetőség a kiemelt feladatoknak.
  • Az elvégzett feladatokat egyszerű pipálással tudjuk eltüntetni az „éles” listáról, ezzel áttéve az „Elvégzettek” mappába.
  • A listák más felhasználóval megoszthatóak, azaz munkacsoportoknak is ideális választás. A lista elemeihez megjegyzéseket is lehet írni, illetve ki lehet jelölni egy, a konkrét feladat elvégzéséért felelős személyt.
  • Van asztali és telefonos és böngésző alapú alkalmazás is hozzá.
  • Villámgyorsan szinkronizál, nem csúcs kategóriás mobilon is.
  • Exportálási lehetőség: le lehet menteni pdf-be minden feladatot, listák szerinti bontásban.

Wunderlist letöltés

  • Android telefonra
  • iPhone-ra
  • Windows-ra

Wunderlist parser

A WunderList Parser (megszűnt!) segítségével könnyedén tölthetünk fel egy listát, akár 100 elemmel. Nem kell egyesével vesződni a Wunderlist felületén!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!